Ingrid har blitt syk

Akkurat nå er Ingrid dårlig. Det er derfor hun ikke beveger seg på kartet.
Hun gikk fra Karasjok i går, og på veien drakk hun vann fra en liten bekk. I natt ble hun skikkelig dårlig og kasta opp. Det er ikke gøy med magesjau, i hvert fall ikke når du bor i telt uten tilgang på rent vann. Hun sier det også kan være pølsa hun spiste på bensinstasjonen i Karasjok, men det vi vet er at det skal ikke mer til enn et dødt dyr lenger opp langs bekken, så er vannet udrikkelig.

Ingrid skal nå ligge helt i ro og prøve å sove. Hun har ikke kasta opp siden i natt, og får i seg bittelitt frukt. Det tar jeg som et godt tegn på at hun blir bedre, og at hun bare må stå han av som man sier. Hun har fått beskjed om å ringe til journalisten fra Ságat om hun blir verre. De har vist masse omsorg for henne.

Jeg fikk et råd fra en god kollega om at man skal spise kulltabletter, eller i verste fall kull fra bålet, om man blir mat- eller vannforgifta. NHI sier at matforgiftning går over av seg selv etter 12-24 timer, og at Ingrid bør drikke rikelig med vann. For å kunne gjøre det må hun først klare å karre seg noen hundre meter bort til Karasjokelva, eller satse på at vannet i tjernet hun ligger ved har drikkelig vann. I går ble hun dårlig selv om hun hadde kokt vannet hun drakk… Hun har også klortabletter med som skal brukes til å rense vann, tar hun sjansen på at det fungerer?

Skjermbilde 2017-06-16 12.53.14

Oppi alt hadde Ingrid også glemt å kjøpe flere gnagsårplaster!

Reklamer

2 kommentarer om “Ingrid har blitt syk”

  1. Stakkars Ingrid, håper virkelig det går raskt over. Jeg opplevde matforgifting en gang, gikk over etter nøyaktig 24 timer, håper det går like fort over for deg. Ta deg noen ekstra dager og få krefter Ingrid, og går det ikke raskt over, så håper jeg virkelig at du bryter og går til lege. Så synes jeg uansett det er imponerende det du har klart til nå eg, og at du kan være veldig stolt over deg selv, helsa er viktigst ! ! 🙂

    Liker

  2. Hei. Trasig at du ble matforgiftet ved å drikke av vann fra bekkene. Ikke ta vann fra små bekker, men vær også forsiktig med vann fra andre større elver, de kan gi deg problemer. Kok vannet i minst 4-5 min og avkjøl dette. Ellers så ønsker jeg deg en riktig fin tur inni de tusen sjøers land. Send melding dersom problemer, kanskje jeg kan avhjelpe deg. Vil du ringe så gjør gjerne det, her er mitt tlf nr: 47811675. God tur.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s